Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Inarchi

A magyar tervezőpáros; Héder János és Zoltai Judit, több mint 20 évvel ezelőtt hozta létre az Inarchi Építészeti Stúdiót, ahol lakóépületeket, múzeumot, boltokat és főleg teljes arculatokat terveztek.

Az Inarchi Lighting-ot 2014-ben alapították meg, amely erre az építészeti alapra épült és már kizárólag építészeti világítótestek tervezésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. Az Inarchi formavilágát a letisztult, dekoratív, minimalista világítótestek jellemzik, építészeti megközelítéssel és jól alkalmazható módon. Működésükre jellemző a folyamatos innováció, amely a technikai fejlesztések mellett újító gondolatokkal párosul. 2016-ban Ray lámpájukkal elnyerték a Red Dot Design díjat.

„Törekszünk a finom, funkcionális és átgondolt anyaghasználatra és részletképzésre, ahol feszes arányokkal, az új technikák kihasználásával, precíz megmunkálással és a LED nyújtotta lehetőségekkel a végletekig finomítjuk a designt. Tervezői koncepciónk a fénygrafika és a monolitikus anyagszerűség kontrasztja, így a fényt tisztán formába öntjük.” 

Tervezéseik a minimalizmus kihívásának művészete, ahol minden millimétert figyelembe vesznek. Az a kivitelezés, amely rendezetlen formákba, egyszerűségbe, szépségbe; példátlan esztétikai értékbe és funkcionalitásba halmozódik fel.